Кулинарни рецепти » Рибна супа по кримски

 Рибна супа по кримски
/Молдова/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг риба
• 3 картофа
• 1 морков
• 2 корена магданоз
• 100 г ряпа
• 2 глави лук
• 4 с. л. краве масло
• 1 дафинов лист
• копър, магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата и я измиваме със студена вода. Освобождаваме филето от гръбначната кост и го нарязваме на парчета, които слагаме_да се варят заедно с нарязаните морков, корени магданоз, глава лук, солта и дафиновия.лист. Варим на слаб огън.

От костите, главата и магданозените корени сваряваме бульон, който прецеждаме.

Ряпата и другата глава лук нарязваме на ивички, запържваме ги в маслото, и ги слагаме в прецедения бульон заедно с нарязаните на парченца картофи. Когато бульонът кипне, добавяме сол, дафинов лист и варим на слаб огън 10 мин.

В края на варенето на супата прибавяме сварената риба, варим още 2-3 мин и поръсваме супата с копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало