Продукти:
• 1 консерва месо от раци
• 1 кг домати
• 2-3 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. сметана
• 1 ч.ч. бяло вино
• 6 ч.ч. вода
• 1 парченце лимонова кора
• 1 щипка индийско орехче
• 1 щипка шафран
• босилек, мащерка, резене
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в половината от маслото. Прибавяме ситно нарязаните домати, посоляваме, поръсваме подправките, захлупваме и задушаваме 20 мин на тих огън.
После сипваме виното и задушаваме още 2-3 мин. Слагаме половината от нарязаното месо на раците, наливаме водата и варим 15-20 мин.
Пасираме супата, прибавяме останалите раци, отстраняваме от огъня и подправяме с маслото и сметаната.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...