Продукти:
• 2 яйца
• 1 ч. ч. вода
• 2 ч.ч. брашно
• 1 щипка сол
За соса:
• 400 г гъби
• 2 ч. ч. сметана
• 1 бучка краве масло
• 3 с. л. коняк
• 4 скилидки чесън
• сол, черен пипер, олио
Начин на приготвяне:
Приготвяме палачинки от изброените продукни и ги изпържваме на сач или в тиган.
Нарязваме гъбите на ситно и ги задушаваме в мазнината и малко вода, прибавяме сметаната, нарязания на ситно чесън и подправките. Ако е необходимо, сгъстяваме с малко нишесте. Накрая сипваме коняка и отстраняваме от огъня.
Поднасяме палачинките, залети с гъбения сос.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...