Кулинарни рецепти » Рибни палачинки

 Рибни палачинки

Продукти: (за 5 порции)

• 250 г рибно филе
• 1 глава лук
• 1 морков
• 4 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибното филе в подсолена вода заедно с моркова и предварително запечената глава лук, след което го изваждаме и накълцваме на ситно.

От яйцата брашното и млякото приготвяме рядко палачинково тесто, към което прибавяме ситно накълцаната риба, черен пипер и сол на вкус. От приготвената смес изпържваме палачинки, които поднасяме с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало