Продукти: (за 4 порции)
• 250 г пилешка кайма
• 100 г брашно
• 1 щипка сол
• 2 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 2 с.л. вода
• 25 г краве масло
• 1 скилидка чесън
• 1 по-голям морков
• 250 г праз /бялата част/
• 125 г гъби
• 175 г кисело мляко
• 1 с.л. нишесте
• 50 г мек кашкавал
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и солта и правим “кладенче”. Сипваме вътре водата, млякото и леко разбитите със солта яйца. Замесваме тесто.
Загряваме олиото, прибавяме нарязания на ситно чесън, наситнения праз и нарязания на малки кубчета морков. Пържим малко и прибавяме пилешката кайма. Продължаваме да готвим още 5 мин. Добавяме наситнените гъби, пържим още 5 мин и подправяме с черен пипер. Разбъркваме нишестето и 4 с.л. кисело мляко и сипваме в плънката. Варим на умерен котлон 3-4 мин.
В намаслен тиган печем палачинките една по една само от едната страна. Слагаме от плънката върху изпечената страна и ги завиваме на стегнати рула. Редим палачинките в намаслена. Намазваме ги отгоре с останалото кисело мляко и наръсваме с настъргания кашкавал. Печем 30 мин на 200°.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...