Кулинарни рецепти » Бананови палачинки

 Бананови палачинки

Продукти:

• 1 ч.ч. брашно
• 1/4 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. ванилия
• 2 яйца
• 3 с.л. масло или маргарин (разтопено)
• 1/4 ч.л. сол

За соса:

• 1/4 ч.ч. масло или маргарин
• 1/4 ч.ч. кафява захар
• 1/4 ч.л. канела
• 1/4 ч.л. смляно индийско орехче
• 1/4 ч.ч. сметана
• 5-6 твърди банана
• бита сметана
• канела

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното с пудрата захар. Прибавяме млякото, яйцата, маслото, ванилията и солта и разбиваме с миксер, докато получим гладка каша.

Загряваме леко намазан с олио тиган с диаметър 15 см. Прибавяме 3 с.л. от тестото, като го разпределяме по цялата повърхност на тигана. Пържим, докато покафенее леко от едната страна, след това обръщаме палачинката и пържим и от другата страна.

Разтопяваме маслото за пълнежа в голям тиган. Прибавяме захарта, канелата и индийското орехче и разбъркваме. Слагаме и сметаната и бъркаме, докато се сгъсти леко.

Обелваме доматите и ги разрязваме надлъжно на две. Пържим бананите 2-3 минути в тиган. Сваляме от огъня. Слагаме ги в центъра на палачинките и увиваме палачинките около тях.

Подреждаме в чиния. Поливаме ги със соса. Върху всяка палачинка слагаме по 1 с.л. бита сметана и я поръсваме с канела.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало