Кулинарни рецепти » Мусака с патладжани

 Мусака с патладжани
/Румъния/

Продукти: (за 4 порции)

• 750 г говеждо месо
• 4 големи патладжана
• 1 с.л. свинска мас
• 4 глави лук
• 1 яйце
• 2 с.л. сметана
• 3-4 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме измитите и необелени патладжани на колелца с дебелина 1 см. Попарваме ги във вряла вода и ги отцеждаме. Изпържваме всяко парче от двете страни в сгорещено олио.

Прекарваме месото през месомелачка, смесваме го със ситно нарязания и изпържен в маста лук и запържваме. Оставяме сместа да изстине, прибавяме яйцето, сметаната, черен пипер и сол и разбъркваме.

В намазана с мас и поръсена с галета тавичка нареждаме ред патладжани ред кайма, като последния ред е от патладжани. Заливаме с доматеното пюре, размито в 2 с.л. вода, нареждаме нарязаните на кръгчета домати и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало