Продукти:
• 200 мл вода
• половин пакетче краве масло
• 1 щипка сол
• 1 с.л. пудра захар
• 150 г брашно
• 4 яйца
• олио за изпържване
• пудра захар за поръсване
За плънката:
• 150 г сметана
• 1 с.л. кристална захар
• няколко капки портокалова есенция
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме водата заедно с маслото и щом заври, прибавяме наведнъж брашното като бъркаме непрекъснато, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Снемаме от огъня и прибавяме едно по едно яйцата.
От полученото тесто с помощта на две лъжички оформяме топчета, които пускаме по 3-4 в сгорещеното на силен огън олио и пържим, докато се надуят и порозовеят.
Изцеждаме ги от олиото и наръсваме с пудра захар. След това ги отрязваме напречно и пълним с разбитата със захарта и есенцията сметана.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...