Продукти:
• 1,5 ч.ч. вода
• 1 с.л. разтопено масло
• 1,5 ч.ч. брашно
• 250 г сирене
• 2 яйца
• черен пипер
• олио
• кашкавал
Начин на приготвяне:
Слагаме водата да заври заедно с маслото. Изсипваме наведнъж брашното и бъркаме бързо, за да получим гладко тесто. Прибавяме натрошеното сирене и сваляме съда от огъня.
Когато тестото изстине, прибавяме разбитите яйца. С мокра лъжица гребваме от тестото и пускаме в сгорещеното олио. Изпържваме бухтички и докато са още топли, ги овалваме в настърган кашкавал.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...