Продукти:
• 300 г брашно
• 250 мл прясно мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 2 яйца
• мазнина за пържене
• пудра захар и канела за поръсване
Начин на приготвяне:
Възвираме млякото на огъня и разтваряме в него содата. После бързо при непрекъснато бъркане сипваме брашното – трябва да получим гъста каша. Отстраняваме съда от огъня и като не преставаме да бъркаме прибавяме едно по едно яйцата.
В дълбок съд с голямо количество силно сгорещена мазнина шприцоваме от тестото розички и ги пържим до златисто оцветяване. Поръсваме още горещите пърженки със смес от пудра захар и канела.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...