Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4-5 ябълки
• 1 ч.л. канела
• мазнина за пържене
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, прибавяме брашното и замесваме твърдо тесто. После наливаме прясно мляко, така че да разредим тестото до гъсто пюре.
Обелваме ябълките и ги настъргваме. Прибавяме ги към тестото заедно с каналета и разбъркваме много добре.
Гребваме с лъжица от сместа и пържим бухтички в голямо количество силно сгорещена мазнина. Щом бухтичките станат златисти, ги изваждаме от тигана и още топли ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...