Продукти:
• 300 г брашно
• 6-7 яйца
• 60 г пудра захар
• половин пакетче краве масло
• 500 мл вода
• мазнина за пържене
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Възваряваме водата заедно с маслото. Сипваме брашното като бъркаме непрекъснато, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.
Отстраняваме съда от огъня, изчакваме тестото да поизстине и прибавяме едно по едно яйцата и накрая - захарта. Бъркаме с дървена лъжица, докато получим гладка смес.
Късаме от така приготвеното тесто топчета, оформяме ги като гевречета и ги пържим в силно сгорещената мазнина. Поднасяме ги топли, като по желание ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...