Кулинарни рецепти » Пирожки с грах

 Пирожки с грах

Продукти:

• 3 ч. ч. брашно
• 1 к. ч. масло
• 1 средна глава ситно нарязан лук
• 1 ч. ч. сварени и нарязани на кубчета картофи
• 1 ч. ч. сварен грах
• 1 ч. л. настърган джинджифил
• 1 ч. л. настърган корен от хрян
• олио, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното с 1 щипка сол и го претриваме с маслото. Добавяме около 1/2 ч. ч. вода и омесваме тесто. Месим 4-5 минути и оставяме за около час да почине.

През това време загряваме 1 с. л. олио и задушаваме лука за 4-5 минути. Прибавяме картофите и граха и всички подправки. Разбъркваме добре и сваляме съда от огъня.

Разделяме тестото на 16 равни части. Всяка част оформяме на топка и я разточваме на кръгла кора. Прегъваме кората на две и разточваме леко получения полукръг.

Слагаме от граховата плънка и сгъваме тестото над плънката така, че то да е увито около нея и да се получи триъгълна форма. Намокряме краищата на кората с вода и ги слепваме.

Загряваме повече олио и изпържваме пирожките в него, докато добият златист цвят - около 2,5 минути. Отцеждаме ги от олиото и ги сервираме горещи с пресни зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало