Продукти:
• 350 г царевица от консерва
• 1 глава лук
• 1 малка чушка
• 1 люто чушле
• 100 г брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 яйце
• черен пипер, сол
• зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното с бакпулвера и го омесваме с яйцето. Продължаваме да месим като последователно прибавяме ситно нарязаните лук и чушки, отцедената царевица, черен пипер и сол на вкус.
С лъжица гребваме от сместа и пускаме в сгорещената мазнина. Изпържваме от двете страни, отцеждаме пърженките върху салфетка и ги поднасяме горещи.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...