Продукти:
• 750 г по-тлъсто говеждо месо
• 4-5 глави лук
• 2-3 домата
• 2-4 чушки
• 2-3 картофа
• 100 г зелен фасул
• 100 г краве масло
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 с.л. брашно
• 1-2 щипки сода бикарбонат
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го сваряваме в леко подсолена вода. Когато поомекне, го изваждаме и го прехвърляме в глинен гювеч.
Нарязваме зеленчуците и последователно ги запържваме в сгорещената мазнина, след което ги прехвърляме в гювеча. Слагаме подправките (без магданоза) и наливаме от бульона, в който е вряло месото, докато покрие продуктите.
Захлупваме и печем в умерена фурна. Заливаме готовия гювеч с яйцата, разбити с киселото мляко, содата и брашното. Връщаме го във фурната, за да се запече заливката, и след това го поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...