Кулинарни рецепти » Говеждо касапски гювеч

 Говеждо касапски гювеч

Продукти:

• 750 г по-тлъсто говеждо месо
• 4-5 глави лук
• 2-3 домата
• 2-4 чушки
• 2-3 картофа
• 100 г зелен фасул
• 100 г краве масло
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 с.л. брашно
• 1-2 щипки сода бикарбонат
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го сваряваме в леко подсолена вода. Когато поомекне, го изваждаме и го прехвърляме в глинен гювеч.

Нарязваме зеленчуците и последователно ги запържваме в сгорещената мазнина, след което ги прехвърляме в гювеча. Слагаме подправките (без магданоза) и наливаме от бульона, в който е вряло месото, докато покрие продуктите.

Захлупваме и печем в умерена фурна. Заливаме готовия гювеч с яйцата, разбити с киселото мляко, содата и брашното. Връщаме го във фурната, за да се запече заливката, и след това го поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало