Продукти:
• 1 агне заедно с дроба и сърцето
• 125 г краве масло
• 1 връзка пресен лук
• 300 г почистен спанак или лапад
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. олио
• 1 бутилка бира
• 3 ч.ч. бульон
• магданоз, джоджен
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме агнето. Посоляваме го отвън и отвътре. Поръсваме го отвътре с черен пипер, а отвън с червен.
Полусваряваме в подсолена вода дроба и сърцето и ги нарязваме на дребно. Запържваме в маслото ситно нарязания лук, спанака и ориза и наливаме бульона.
Оставяме на слаб огън, докато оризът попие течността. Посоляваме на вкус и прибавяме черен пипер, наситнен магданоз и малко джоджен.
С приготвената плънка напълваме агнето и го зашиваме. Слагаме го в тава върху дървени пръчки, поливаме го с олиото, 1 ч.ч. вода и бирата. Покриваме с фолио и печем, докато месото поомекне.
След това махаме фолиото и допичаме на силна фурна, като от време на време поливаме със соса от тавата.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...