Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 средно голяма дюля
• 1 глава лук
• 2-3 домата
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, посоляваме, запържваме го в сгорещеното олио и го изваждаме. В същата мазнина задушаваме последователно ситно нарязания лук и обелените и настъргани домати. Поръсваме червения пипер и наливаме вода, колкото да покрие продуктите.
Посоляваме на вкус, захлупваме и задушаваме на умерен огън. Когато месото започне да омеква, прибавяме нарязаната на едри кубчета дюля, доливаме малко топла вода и задушаваме още 20 мин на умерен огън. Накрая прибавяме размитото в малко вода брашно и оставяме ястието на огъня, колкото да заври.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...