Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 средно голяма дюля
• 1 глава лук
• 2-3 домата
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, посоляваме, запържваме го в сгорещеното олио и го изваждаме. В същата мазнина задушаваме последователно ситно нарязания лук и обелените и настъргани домати. Поръсваме червения пипер и наливаме вода, колкото да покрие продуктите.
Посоляваме на вкус, захлупваме и задушаваме на умерен огън. Когато месото започне да омеква, прибавяме нарязаната на едри кубчета дюля, доливаме малко топла вода и задушаваме още 20 мин на умерен огън. Накрая прибавяме размитото в малко вода брашно и оставяме ястието на огъня, колкото да заври.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...