Кулинарни рецепти » Задушена агнешка плешка със зеле

 Задушена агнешка плешка със зеле
/Норвегия/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г обезкостена агнешка плешка
• 30 г краве масло
• 1 малка зелка
• 1 к.ч. кисела сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го изпържваме в сгорещеното масло. Посоляваме, прибавяме 5-6 зърна черен пипер, наливаме 1 ч.ч. гореща вода, захлупваме и задушаваме почти до омекване.

Нарязваме зелето на едри парчета, прибавяме го към месото и продължаваме да задушаваме, докато продуктите омекнат и течността се изпари. Преди поднасяне заливаме с кисела сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало