Кулинарни рецепти » Печен заек по руски

 Печен заек по руски

Продукти:

• 1 заек
• 500 мл вода
• 200 мл оцет
• 100 г бекон
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 30 г краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измития заек нарязваме на порции, слагаме ги в по-дълбок съд и ги заливаме с марината от водата и оцета.

Киснем месото 3-4 часа, изваждаме го, отстраняваме ципата, с остър нож правим прорези и шпековаме с нарязания на ивички бекон.

Посоляваме, подправяме с черен пипер, намазваме с масло и печем в по-силна фурна. Когато месото поомекне, разбиваме млякото, заливаме заека и допичаме.

Поднасяме с гарнитура по избор.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало