Кулинарни рецепти » Печен заек по руски

 Печен заек по руски

Продукти:

• 1 заек
• 500 мл вода
• 200 мл оцет
• 100 г бекон
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 30 г краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измития заек нарязваме на порции, слагаме ги в по-дълбок съд и ги заливаме с марината от водата и оцета.

Киснем месото 3-4 часа, изваждаме го, отстраняваме ципата, с остър нож правим прорези и шпековаме с нарязания на ивички бекон.

Посоляваме, подправяме с черен пипер, намазваме с масло и печем в по-силна фурна. Когато месото поомекне, разбиваме млякото, заливаме заека и допичаме.

Поднасяме с гарнитура по избор.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало