Продукти: (за 6 порции)
• 1 телешка глава
• 1 телешко шкембе
• 1 кг телешка кайма
• 1,5 кг лук
• 500 г моркови
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 5-6 скилидки чесън
• 100 г сланина
• черен и червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме добре главата и шкембето. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. Шпиковаме месестата част на главата със сланината, чесъна и част от морковите.
Нарязваме на ситно лука и останалите моркови и ги запържваме в половината от мазнината. Отделно в останалата мазнина запържваме каймата, след което я подправяме със сол и черен пипер на вкус и я смесваме със запържения лук, виното, ситно нарязан магданоз и червен пипер. Омесваме добре сместа и пълним с нея главата.
Слагаме главата в шкембето, така че гладката страна на шкембето да остане от вътрешната страна, и го зашиваме. Слагаме така приготвената глава в пръстен съд, намазваме я с мазнина, поръсваме с червен пипер и печем в умерена фурна.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...