Кулинарни рецепти » Парфе с белтъци

 Парфе с белтъци

Продукти:

• 3 яйца
• 60 г захар
• 80 г брашно

За крема:

• 500 г сметана
• 200 г захар на пясък
• 2 белтъка
• 1 с.л. желатин
• 100 г счукани орехи /стафиди, бадеми/

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, прибавяме брашното, разбъркваме всичко добре и изсипваме в тава, застлана с хартия. Изпичаме блата в умерена фурна.

Разбиваме много добре сметаната и постепенно прибавяме захарта, като продължаваме да бием, докато се сгъсти. Слагаме желатина, предварително накиснат в 1 к.ч. вода и разтворен на водна баня, и орехите /стафидите, бадемите/.

Изсипваме сместа върху изпечения блат, около който сме поставили обръча на тортената форма и оставяме в хладилника да се желира. Украсяваме парфето по желание.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало