Продукти: (за 4-6 порции)
• 8 с.л. бяло вино или шери
• 2 с.л. коняк (бренди)
• кора от лимон
• 60 г захар
• 300 мл бита сметана
• индийско орехче
Начин на приготвяне:
Смесваме първите три съставки в порцеланов съд и ги оставяме да престоят така една нощ. На следващият ден прибавяме захарта, сметаната и индийското орехче.
Изсипваме сместа в малки стъклени чаши и ги поставяме на студено място. Преди сервиране поръсваме с кора от лимон.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...