Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг червено зеле
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 1-2 моркова
• 1 корен от магданоз
• 2 кисели ябълки
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. червено вино
• 1 ч.л. захар
• 1-2 карамфилчета
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, а целината, морковите, магданозения корен и обелените ябълки нарязваме на кубчета. Задушаваме продуктите в олиото в същата последователност.
Прибавяме почистеното и нарязано на тънки ивички зеле. Посоляваме на вкус, поръсваме захарта, наливаме съвсем малко топла вода, захлупваме и задушаваме, докато зелето омекне.
Накрая прибавяме виното, карамфилчетата и лимонов сок на вкус. Задушаваме ястието още 10 мин.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...