Кулинарни рецепти » Клин чорба по етрополски

 Клин чорба по етрополски

Продукти: (за 4 порции)

• 5-6 гъби кладница /може и сушени/
• 1 к. ч. ориз
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. л. червен пипер
• 2 с. л. олио
• 2 ч. ч. зелева чорба

Начин на приготвяне:

Накъсваме гъбите и ги слагаме да се варят в 2 ч. ч. вода заедно с ориза. Зелевата чорба възвираме отделно.

Запържваме леко брашното в мазнината, прибавяме червения пипер и разреждаме с чорбата. Изсипваме и гъбите с ориза, оставяме да кипне отново и поднасяме ястието горещо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало