Кулинарни рецепти » Клин чорба по етрополски

 Клин чорба по етрополски

Продукти: (за 4 порции)

• 5-6 гъби кладница /може и сушени/
• 1 к. ч. ориз
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. л. червен пипер
• 2 с. л. олио
• 2 ч. ч. зелева чорба

Начин на приготвяне:

Накъсваме гъбите и ги слагаме да се варят в 2 ч. ч. вода заедно с ориза. Зелевата чорба възвираме отделно.

Запържваме леко брашното в мазнината, прибавяме червения пипер и разреждаме с чорбата. Изсипваме и гъбите с ориза, оставяме да кипне отново и поднасяме ястието горещо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало