Кулинарни рецепти » Клин чорба по етрополски

 Клин чорба по етрополски

Продукти: (за 4 порции)

• 5-6 гъби кладница /може и сушени/
• 1 к. ч. ориз
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. л. червен пипер
• 2 с. л. олио
• 2 ч. ч. зелева чорба

Начин на приготвяне:

Накъсваме гъбите и ги слагаме да се варят в 2 ч. ч. вода заедно с ориза. Зелевата чорба възвираме отделно.

Запържваме леко брашното в мазнината, прибавяме червения пипер и разреждаме с чорбата. Изсипваме и гъбите с ориза, оставяме да кипне отново и поднасяме ястието горещо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало