Продукти: (за 4 порции)
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1/2к.ч. ориз
• 60 г краве масло
• 20 г мая
• 1 с.л. стрита чубрица
• 2 жълтъка
• 1 1/2к.ч. кисело мляко
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, слагаме го в тенджера и го заливаме с 4 ч.ч. кипяща подсолена вода.
Прибавяме морковите, настъргани на ренде и задушени в маслото и малко вода. Прибавяме също така задушения ориз и маята размита в малко вода. Варим супата, докато изчезне пяната.
Преди да отстраним от огъня, застройваме с жълтъците, които сме разбили заедно с киселото мляко. Поръсваме готовата супа със стритата чубрица и черен пипер на вкус.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...