Продукти:
• 150 г шарен боб
• 1 глава червено цвекло
• 1 малка главичка целина
• 1 глава лук
• 3 домата
• 1 скилидка чесън
• 4-5 пера зелен лук
• 2 кубчета зеленчуков бульон
• 25 г краве масло
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме 1,5 л нова вода и възваряваме. Щом водата кипне, прибавяме кубчетата бульон и едро нарязаните цвекло и целина.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме разтопеното масло. Щом поомекне, прибавяме обелените и нарязани домати, захлупваме и задушаваме 20 мин.
Изваждаме от супата омекналите цвекло и целина и ги пасираме заедно със задушените домати. Връщаме пюрето в тенжерата, добавяме счукания чесън, посоляваме и загряваме до кипваме.
Сваляме супата от огъня и я оставяме да престои десетина минути. После поръсваме с наситнените магданоз, джоджен и лучени пера.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...