Продукти: (за 1 порция)
• 150 г черен дроб
• 100 г бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 с.л. настърган лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 с.л. мазнина
• 2-3 с.л. галета
• риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме черния дроб на много малки парченца.
Запържваме в 2 с.л. мазнина настъргания лук и ситно нарязания магданоз. Прибавяме дроба, накиснатия в млякото и изстискан хляб, яйцето и подправките и бъркаме, докато получим еднородна смес. Добавяме толкова галета, че да можем да оформяме кнедли.
Похлупваме сместа и я оставяме да престои 30 мин, след което с мокри ръце оформяме кнедли с големината на орех и ги пускаме за 10-12 мин във врящ месен бульон.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...