Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг телешки или говежди черен дроб
• 2 връзки корени за супа
• 100 г сланина
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. доматен сок
• 150-200 г малки лукчета
• 1 глава лук
• 1 к.ч. мазнина за пържене
• сол, черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме дроба на по-дебели филийки, които шпиковаме с ивички сланина, овалваме в брашното и позапържваме в сгорещената мазнина.
В същата мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук и поръсваме с червен пипер. Прибавяме ситно нарязаните корени за супа и задушаваме около 30 мин. Изваждаме половината от задушения зеленчук.
Нареждаме изпържените филийки от дроба и покриваме с извадения зеленчук. Прибавяме обелените лукчета. Поръсваме с черен пипер, поливаме с доматен сок, в който сме размили малко препечено брашно, похлупваме плътно с капак и задушаваме 40-50 мин на тих огън.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...