Продукти:
• 4 едри круши
• 1 ч.ч. прясно карамелизирани пуканки
• 8 ореха
• 4 с.л. кафява захар
• 2 с.л. карамелен топинг
• 1 щипка джинджифил на прах
Начин на приготвяне:
Издълбаваме крушите внимателно с малка лъжичка. Празнината запълваме със смлените орехови ядки, захарта и ароматите. Запичаме в слаба фурна.
Готовите круши разпределяме в порцеланови или в стъклени малки чинийки, поднасяме с карамеления топинг и карамелизираните пуканки. Можем да залеем с разтопена глазура за сладкиши.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...