Продукти:
• 1 кг тиква
• 1 ч. ч. счукани орехови ядки
• 1 1/2 с. л. канела
• захар на вкус
• 2 ванилии
• кора от лимон
• мармалад по избор
Начин на приготвяне:
Обелваме, нарязваме на парчета и сваряваме (на пара) тиквата. Пасираме я и към гладкото пюре прибавяме захар, орехи, канела и ванилия.
Половината от сместа изсипваме в леко намаслена тавичка, отгоре разстиламе някакъв мармалад – от ябълки, шипки, сливи – по желание.
Покриваме с останалата част от тиквеното пюре. Поръсваме със счукани орехи, украсяваме с плод от сладко и оставяме в хладилника за 5-6 часа. Поднасяме сладкиша, нарязан на правоъгълници.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....