Кулинарни рецепти » Студен сладкиш от тиква

 Студен сладкиш от тиква

Продукти:

• 1 кг тиква
• 1 ч. ч. счукани орехови ядки
• 1 1/2 с. л. канела
• захар на вкус
• 2 ванилии
• кора от лимон
• мармалад по избор

Начин на приготвяне:

Обелваме, нарязваме на парчета и сваряваме (на пара) тиквата. Пасираме я и към гладкото пюре прибавяме захар, орехи, канела и ванилия.

Половината от сместа изсипваме в леко намаслена тавичка, отгоре разстиламе някакъв мармалад – от ябълки, шипки, сливи – по желание.

Покриваме с останалата част от тиквеното пюре. Поръсваме със счукани орехи, украсяваме с плод от сладко и оставяме в хладилника за 5-6 часа. Поднасяме сладкиша, нарязан на правоъгълници.

Автор: Елена Попова

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало