Кулинарни рецепти » Пюре с малини и диня

 Пюре с малини и диня

Продукти:

• 200 г пресни малини
• 200 г диня
• 2 ч.ч. сметана
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. сладко от лимонови или портокалови кори
• 1 ч.л. лимонов сок
• 10 дребни бели целувки
• 3 с.л.настърган на едро бял шоколад
• 4 с.л. черешов сироп
• 1 стръкче мента

Начин на приготвяне:

Отделяме малко от плодовете за украса, а другите намачкваме с вилица, но така че да останат парченца. Прибавяме сока и сладкото, размесваме добре и изливаме в купа,за да приберем в хладилника и охладим добре.

Изливаме сметаната в купа, разбиваме я с миксер на бързи обороти и постепенно прибавяме киселото мляко. С помощта на лъжица объркваме плодовата и сметановата смес и полученото разпределяме в 4 купички, обляни с черешов сироп или сладък алкохол по избор.

Украсяваме със заделените плодове и листенцата от мента. Сервираме с целувките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало