Продукти: (за 4 порции)
• 8 малки домата
• магданоз
За майонезата:
• 150 г печено пилешко месо
• 80 г майонеза
• 20 г варени моркови
• 30 г варена целина
• 1 с.л. сварен грах
• 30 г стерилизирани краставички
• 20 г обелена ябълка
• лимонов сок
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме студеното пилешко месо, ябълката и зеленчуците на дребни кубчета. Прибавяме граха и майонезата и подправяме на вкус с лимонов сок, захар и сол. Разбъркваме много внимателно.
Отрязваме капачета от горната страна на доматите, издълбаваме ги и ги пълним с приготвената майонеза. Охлаждаме добре, украсяваме с листенца магданоз, захлупваме с отрязаните капачета и поднасяме.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...