Кулинарни рецепти » Коприва с орехи и чесън

 Коприва с орехи и чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г коприва
• 15 ореха
• 20 г краве масло
• 3-4 скилидки чесън
• лимонов сок
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изчистваме, измиваме и попарваме копривата. Нарязваме я на ситно и я задушаваме в съвсем малко вода до омекване.

Посоляваме, добавяме маслото, счуканите орехи и смачкания чесън. Подправяме с лимон и черен пипер и разбъркваме. Поднасяме като предястие.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало