Продукти: (за 4 порции)
• 400 г коприва
• 15 ореха
• 20 г краве масло
• 3-4 скилидки чесън
• лимонов сок
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Изчистваме, измиваме и попарваме копривата. Нарязваме я на ситно и я задушаваме в съвсем малко вода до омекване.
Посоляваме, добавяме маслото, счуканите орехи и смачкания чесън. Подправяме с лимон и черен пипер и разбъркваме. Поднасяме като предястие.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...