Продукти:
• 4 яйца
• 5 с.л. пудра захар
• 4 с.л. брашно
• 1 бучка краве масло за намазване на формата
За пълнеж и украса:
• 3 броя сиропирани кадаифчета
• 1 ч.ч. фъстъчено масло
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. орехови ядки
• 1 к.ч. жълтъчен крем
• 1 ч.л.суха смес за капучино
• 6 плода от смокиново сладко
• 2 с. л. нарязани стафиди
• 1 щипка канела
• 1 щипка смлян кардамон
Начин на приготвяне:
Бием жълтъците със захарта на крем. Прибавяме снега от белтъците, приготвен с 1 щипка сол и 1-2 капки оцет. Ръсим брашното по малко. Размесваме продуктите внимателно, изсипваме на пласт, дебел около 1 см в намаслена и набрашнена тавичка и печем на силна фурна – 220 до 250°С около 10 минути.
Отделно разбиваме сметаната заедно с фъстъченото масло, сместа за капучино, ароматите и ядките.
Слагаме готовия блат върху здрава хардия и редим върху него начупения, обилно сиропиран кадаиф, нарязаните плодове и сметановия крем. Накрая слагаме стафидите, нарязани на половинки. Обмазваме с жълтъчния крем.
Навиваме на руло, отгоре покриваме с останалата смес и поръсваме с малко заделени орехови ядки. Прибираме на хладно за 1 нощ.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...