Продукти:
• 200 г краве масло
• 200 г пудра захар
• 120 г брашно
• 2 яйца
• 1 щипка сол
• 1/4 ч.л. сода бикарбонат
• 500 г цариградско грозде
• 30 г ситно счукани орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разтопяваме половин пакетче масло в подходящ съд и прибавяме 80 г захар и счуканите орехи. Разбъркваме и прехвърляме в по-дълбок съд, който предварително сме намазали с масло. Отгоре разпределяме почистеното и измито цариградско грозде.
Разбиваме останалото масло на пяна заедно със 120 г пудра захар. Прибавяме разбитите яйца и брашното, пресято заедно със солта и содата. Разбъркваме добре и изсипваме сместа върху гроздето.
Печем пудинга около 40 мин в слаба фурна. След това го обръщаме в чиния за сервиране, така че гроздето да остане отгоре.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...