Кулинарни рецепти » Кълцано месо с къри

 Кълцано месо с къри

Продукти:

• 300 г свинско месо
• 1 малка глава целина
• 2 глави лук
• 200 г бульон (може и от кубче)
• 50 г сметана
• 50 г мас
• 1 ч. л. къри
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки филийки и запържваме до златисто в маста. Прибавяме нарязаната на филийки целина и задушаваме с малко вода до омекване.

Добавяме ситно скълцаното месо, сметаната и месния бульон, подправяме с къри и сол и задушаваме всичко на слаб огън под капак. Поднасяме с варен ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало