Кулинарни рецепти » Варени меса по португалски

 Варени меса по португалски

Продукти:

• 300 г телешко месо
• половин пиле
• 1 свинско ухо
• 2 свински крачета
• 300 г свински ребра
• 300 г шарена сланина от корема
• 100 г пушен колбас
• 3 големи моркова
• 1 прясна зелка
• 5-6 картофа
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на големи парчета, а морковите и картофите на колелца. Смесваме всички меса и ги варим в голямо количество подсолена вода, докато са напълно готови.

Изваждаме месото и слагаме в бульона нарязаните зеленчуци. Варим до готовност.

Нарязваме месото на парчета и заедно със зеленчуците го нареждаме в голямо плато. Гарнираме със сварени ориз и фасул. Бульона от варенето използваме за супа.

Автор: Михаил Каменов

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало