Продукти:
• 500 г гъби
• 300 г спанак
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 3 с.л. олио
• 1 ч.ч. ориз
• сол, смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязания на ситно лук и нарязаните на ситно скилидки чесън задушаваме в 2 с.л. олио. Прибавяме изчистения, измит и подсушен ориз. Пържим, докато оризът стане стъклен.
Добавяме нарязаните на парченца гъби и нарязания на тънки ивички спанак. Задушаваме сместа на умерен огън, като бъркаме от време на време.
Наливаме 4 ч.ч. топла вода и отначало на умерен, а след това на тих огън варим общо двайсетина минути. Накрая овкусяваме със сол и смлян черен пипер.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...