Продукти:
• 500 г гъби
• 300 г спанак
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 3 с.л. олио
• 1 ч.ч. ориз
• сол, смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязания на ситно лук и нарязаните на ситно скилидки чесън задушаваме в 2 с.л. олио. Прибавяме изчистения, измит и подсушен ориз. Пържим, докато оризът стане стъклен.
Добавяме нарязаните на парченца гъби и нарязания на тънки ивички спанак. Задушаваме сместа на умерен огън, като бъркаме от време на време.
Наливаме 4 ч.ч. топла вода и отначало на умерен, а след това на тих огън варим общо двайсетина минути. Накрая овкусяваме със сол и смлян черен пипер.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...