Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. натрошено сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го варим на тих огън в посолена вода.
В половината мазнина запържваме брашното до златисто. Разреждаме с горещ бульон от пилето, като непрекъснато бъркаме.
В останалата мазнина запържваме парчетата месо до зачервяване от всички страни. Заливаме ги с кашата и поръсваме с натрошеното сирене и с черен пипер.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...