Продукти:
• 1 глава карфиол
• 1 глава целина
• 1 к.ч. прясна сметана
• 4-5 с.л. майонеза
• 250 г шунка
• 1 с.л. горчица
• магданоз, вегета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разделяме карфиола на розички, измиваме и оставяме да се отцеди. Обелваме целината и я нарязваме на продълговати парчета. Варим я заедно с карфиола 10 мин във вода с черен пипер, ситно нарязан магданоз, вегета и сол. Изваждаме сварените продукти, отцеждаме и ги подреждаме в чиния.
Разбиваме сметаната със сол и черен пипер. Смесваме я с майонезата и горчицата. Заливаме карфиола и целината с тази смес, а по периферията на чинията нареждаме навитата на рулца шунка. Украсяваме с клончета магданоз.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...