Продукти:
• 5 яйца
• 100 г пудра захар
• 2 с.л. какао на прах
• 2-3 с.л. брашно
• 2 с.л. краве масло
• 3 белтъка за крема
• 250 г кристална захар за сиропа
За плънката:
• 1/2 ч.ч. смлени орехови ядки
• 2/3 ч.ч. горещо прясно мляко
• 1 с.л. какао на прах
• 200 г краве масло
• 100 г пудра захар
• 1 ч.л. ром /или 1 ванилия/
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с пудрата захар. Прибавяме брашното и какаото. Изсипваме сместа в правоъгълна тава, предварително намазана с разтопено краве масло, поръсена с брашно и застлана с тънка хартия. Печем двадесетина минути.
Приготвяме плънката, като смесваме ореховите ядки с горещото прясно мляко. Отделно разбиваме маслото с пудрата захар до побеляване и прибавяме към него ореховите ядки. Накрая слагаме какаото и рома /или ванилията/.
Обръщаме готовия блат, докато е топъл, върху влажна кърпа, разстиламе върху него плънката, увиваме го на руло и го държим така, докато изстине. Освобождаваме изстиналото руло от кърпата и го слагаме в камерата на хладилника да замръзне.
След това го намазваме с крем от леко разбитите белтъци и го заливаме с гъст сироп, приготвен от кристалната захар и 1 ч.ч. вода.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...