Кулинарни рецепти » Пиле с карфиол

 Пиле с карфиол

Продукти: (за 4 порции)

• бялото месо от 1 пиле (около 800 г)
• половин пакетче масло
• 2 с.л. брашно
• 1 малка глава карфиол
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го сипваме във вряща подсолена вода, към която сме прибавили млякото. Варим, докато омекне и го отцеждаме.

Запържваме леко брашното в масло и прибавяме 2-3 ч.ч. от водата, в която е врял карфиола. Сипваме нарязаното на хапки пилешко и варим на тих огън, докато месото омекне. Добавяме сварения карфиол и доваряваме.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало