Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 4 чушки
• 4 глави лук
• 4 домата
• 4 скилидки чесън
• 2 с.л. босилек
• 1 ч.ч. олио
• 1 люта чушка
• канела, карамфил
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме и запържваме нарязания на едро лук, нарязаните на ивички почистени чушки и обелените и настъргани домати.
Сипваме запържените зеленчуци и пилешките порции в тенджера, прибавяме босилека, счукания чесън, канелата, карамфила, черния пипер и лютата чушка, посоляваме и заливаме с 1 ч.ч. вода. Захлупваме и варим ястието 1 час на тих огън, като доливаме вода, ако е необходимо.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...