Продукти:
• 800 г брашно
• 1 яйце
• 300 мл прясно мляко
• 1 ч.л. оцет
• 1 бучка /колкото орех/ мая за хляб
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. захар
• 1/2 ч.л. сол
За плънката:
• 150 г смлени орехови ядки
• 1/2 ч.л. канела
За сиропа:
• 400 г захар
• 2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Размиваме маята заедно със захарта в 5-6 с.л. мляко, оставяме я да втаса. Пресяваме брашното два пъти и правим в средата на кубчето кладенче. Сипваме в кладенчето втасалата мая, солта, оцета и останалото прясно мляко. Замесваме тесто и го оставяме на топло място да втасва.
След половин час разточваме от тестото тънки кори. Намазваме всяка кора с олио, поръсваме я със смлени орехи и канела и я нарязваме на триъгълници. Слагаме триъгълниците по 3 един върху друг и ги навиваме на рула. Нареждаме рулата в намаслена тавичка и печем в умерено загрята фурна, докато порозовеят.
Разтваряме захарта за сиропа във водата, варим 15 мин на огъня и заливаме с горещия сироп изстиналата баница.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...