Продукти:
• 1 кг готово тесто
• 100 г натрошено сирене
За заливката:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. разтопено краве масло
• 1 к.ч. натрошено сирене /или извара/
• 2 яйца
Начин на приготвяне:
Оставяме готовото тесто да втаса. Разточваме го на кора и го поръсваме с натрошеното сирене. Сгъваме кората и отново измесваме. После потапяме ръцете си в мазнина и късаме топки с големината на орех. Нареждаме ги плътно една до друга в обилно намаслена тавичка. Покриваме милинките с кърпа и ги оставяме на топло да втасат.
Разбиваме яйцата за заливката с прясното мляко. Прибавяме разтопеното масло и натрошеното сирене и разбъркваме. Когато милинките бухнат, заливаме с приготвената смес и печем в силна фурна, докато се зачервят.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...