Кулинарни рецепти » Рязани камби

 Рязани камби

Продукти:

• 5 кг камби
• 1 кг моркови
• 4-5 глави чесън
• 2 глави карфиол
• 3 връзки магданоз

За саламурата:

• 2 л вода
• 2 л оцет
• 1 ч. ч. мед
• 2 к. ч. сол

Начин на приготвяне:

Изчистените от семките камби нарязваме на четири или на шест, чесъна обелваме, карфиола накъсваме на розички, магданоза нарязваме на едро, а морковите – на кръгчета.

В буркани редим ред камби, ред от останалите зеленчуци. Заливаме с преварената и изстудена саламура. След четвъртия ден претакаме 3-4 пъти. Съхраняваме на хладно.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало