Продукти: (за 10 кг)
• 6-7 кг зеле
• 2,5 кг моркови
• 3-5 едри резена от червено цвекло
• 4 лимона
• 300 г недозрели червени боровинки
• 2 дафинови листа
• 300 г сол
• 300 г захар
• 4 с.л. сироп от малини
• 3 вишневи листа
• 1 карамфилче
• 1 индийско орехче
• 3 щипки канела
• 1 щипка кориандър
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички. Не белим ябълките, а отстраняваме само семенната част и дръжките, след което ги нарязваме на едри колелца. Морковите режем на ивици, а лимоните обелваме и нарязваме на четвъртинки. От индийското орехче настъргваме от всички страни, като го слагаме в този вид заедно със стърготините.
Подготвените продукти слагаме в голям съд и разбъркваме добре. Добавяме подправките, след което посипваме със сол и захар. След няколко часа напълваме бурканите, които покриваме с плат и оставяме на хладно място, докато премине ферментацията.
Приготвеното по този начин зеле е за бърза консумация.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...