Продукти:
• 150 г сухари
• 15 ореха
• 2 ч. ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 5 с. л. захар
• 100 г масло
• 1 ванилия
• галета
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме орехите и счукваме ядките. Накисваме сухарите в горещо мляко, смесваме със захарта, стопеното масло, счуканите орехови ядки, разбитите жълтъци и ванилията. Белтъците разбиваме на твърд сняг със солта и при непрекъснато бъркане ги добавяме към сместа.
Намазваме с масло дъното и стените на малка тенджерка, поръсваме с галета и в нея изсипваме приготвената смес. В тенджерата под налягане наливаме 2 ч. ч. вода, на дъното й поставяме метална скара, а върху нея захлупена тенджерка. (Всичко това може да се направи в специалния съд за водна баня.)
Затваряме тенджерата под налягане и я слагаме на слаб огън. Пет минути след като винтилът започне да се върти, я сваляме от огъня. Поднасяме пирога със сладко или плодов сироп.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...