Продукти:
• 750 г ягоди
• 300 г захар
• 2 ч.ч. вода
• 2 с.л. лимонов сок
За гарниране:
• 1 кофичка отцедено кисело мляко
• 3-4 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Пресоваме почистените и измити ягоди през сито и ги разреждаме с водата. Смесваме със захарта, добавяме лимоновия сок, разбиваме сместа и я заледяваме в хладилника.
При сервиране гарнираме с отцеденото кисело мляко, разбито със захарта.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...