Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 3-4 домата
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 3-4 с.л. брашно
• половин лимон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги настъргваме. Задушаваме ги в олиото и малко вода.
Нарязваме рибата на парчета, пускаме я в кипяща подсолена вода и варим 10 мин.
Подсушаваме сварената риба, овалваме я в брашното и я слагаме при доматите. Наливаме 1 к.ч. гореща вода, подправяме с черен пипер и сол, прибавяме парченца лимон и варим 5-6 мин.
Прехвърляме ястието в тавичка, поръсваме с наситнен магданоз и запичаме 15 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...